Шеф на РПУ в Столипиново оглавява полицията в Пазарджик
Шеф на РПУ в Столипиново оглавява полицията в Пазарджик / netinfo

Емил Ганчев е новият началник на областната дирекция в Пазарджик. Официалното му представяне бе в полицейското управление в Пазарджик.

Ганечев е с 20-годишен стаж в системата на МВР и досегашен началник на Шесто РПУ в Пловдив в квартал Столипиново. Жоро Стоицев, който освободи поста комисар на дирекцията в Пазарджик с oставка, запазва категорията си на директор на областната дирекция и длъжността комисар в резервния щаб на министерството.

Министърът на вътршните работи Румен Петков ще преценява къде и кога ще бъдат използвани неговият опит и стаж. Шеф на регионално зьвено Полиция става досегашния началник на РПУ Септември Димитър Джоков, след като Стоицев пенсионира Гето Гетов, който до момента оглавяваше звеното.

Новият областен директор на Полиция в Пазарджик Емил Ганчев, обяви приоритетите си в бъдещата работа, като заяви, че ще работи основно по случая с убийството на сестри Белнейски, докато престъплението бъде рзакрито. Със заповед на главен комисар Валентин Петров е назначена комплексна проверка на работата на областната полиция в Пазарджик и по-конкретно на управлението във Велинград и Ракитово по случая с убийството от полицаи в Дорково.

Ако се установят пропуски на съответни изпълнителски нива ще бъдат предприети необходимите мерки, обяви главният комисар Петров. Проверката ще приключи мамксимално бързо, увери той.