Северното платно на „Цариградско шосе“ готово до Великден
Северното платно на „Цариградско шосе“ готово до Великден / netinfo

Северното платно на булевард „Цариградско шосе“ трябва да е окончателно готово преди Великден, ако климатичните условия позволяват ремонтът да върви по план. Това потвърдиха от „Пътища Пловдив“ АД. Компанията стартира още в началото на март  ремонтните дейности от надлез „Скобелева майка“ до кръстовището с бул. „Освобождение“. Предстои изцяло подмяна на пътната настилка и преасфалтиране.

В момента текат дейности по подготовка на платното за следващия етап, след фрезоване на старата настилка. При подаване на план от общината ще бъдат направени т. нар. „дълбоки кръпки“ и ще бъдат подменени частично бордюрите, уточниха пред Дарик от дружеството.

Последният етап е полагането на биндер и асфалт, през който период от време ще се наложи временна промяна на движението, като колите ще се движат по обходен път през квартала. Съвместно с общината е изготвен план за маршрут, който максимално да улесни шофьорите в периода на ремонта. Северното платно на „Цариградско шосе“ ще бъде затворено за асфалтиране на части. Отсечките се определят от-до кръстовище, като всяка от тях ще бъде затворена за не повече от 3 дни. Своевременно информация за това ще подават от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Северното платно на Цариградско шосе готово до Великден
netinfo

В активна фаза са и строително-монтажни работи по реконструкцията на надлез "Скобелева майка" и подпорните стени към него, уточняват още от компанията. Срокът, до който трябва да  приключи целият проект за надлеза, е есента на 2015 г.

През 2014 г. „Пътища Пловдив“ осъществи и цялостната реконструкция на южното платно.