С ревю-спектакъл на студенти от Варненския свободен университет откриха Панаира на образованието
С ревю-спектакъл на студенти от Варненския свободен университет откриха Панаира на образованието / netinfo
С 30-минутен ревю-спектакъл на студентите от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” стартира Панаирът на образованието, който ще продължи до 10 февруари. Организатори на форума са Международен панаир Пловдив и Европейският колеж по икономика и управление.

86 участници от 13 държави представят учебни програми за средно, висше и извънучилищно обучение на щандовете си в палата 8 на панаирния комплекс в Пловдив. Ще бъдат направени 14 презентации на колежи и университети от Швейцария, Дания, Холандия, Австрия, Великобритания, Испания, САЩ. Чуждестранните изложители са общо 34.

Този форум е още един шанс за младите хора да направят добър житейски избор, заяви проф. Мариана Михайлова, директор на Европейския колеж по икономика и управление, при откриването на изложението.

Работата на форума започна с кръгла маса на тема „Модернизация на университетите и икономика на знанието”, където бяха обсъдени основните приоритети в тяхното развитие. Организатор на проявата е Асоциацията на частните висши училища в България.

С 2 изяви ще бъде финализирана поредицата от майсторски класове на преподаватели от Европейския колеж, която стартира през януари. На 9 февруари пред публиката ще застанат Красимир Попов, директор на дирекция „Международни програми и проекти” в Министерството на труда и социалната политика, и ст. ас. Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Те ще изнесат лекции по темите съответно „Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – управление на качеството на проектите” и „Децентрализация в публичните финанси и публично-частните партньорства” в зала „Янтра” на Конгресния център от 10.30 и от 13.00 часа.