полк. д-р Ангел Пеев
полк. д-р Ангел Пеев / Дарик архив
Военна болница
96331
Военна болница
  • Военна болница
Тържественото откриване на нов компютърен томограф и отбелязване на 129 години от създаването на Военна болница Пловдив ще започнат на 27 февруари от 16.00 часа пред диагностично-консултативния й блок (ул. Петко Д. Петков). Това съобщи в интервю за Дарик директорът на лечебното заведение полк. д-р Ангел Пеев. Той обясни, че новата технологична придобивка – скенерът, е 16-срезов с възможност за триизмерна реконструкция на образите. Това ще подпомогне и улесни диагностиката и оттам лечението на заболяванията.
         
Тържеството ще бъде открито с почетен караул и военния духов оркестър на ВВС. Очакват се да присъстват вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов, зам.-министрите, началникът на ВМА бриг. ген. проф. Венцислав Мутафчийски, Негово Високопреосвещенство дядо Николай, представители на областна управа и част от генералския състав.
 
Военна болница Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната с повече от 120 годишна история.
 
В момента обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на МО, което представлява над 30% от въоръжените сили.
 
В лечебницата работят 48 лекари и 59 специалисти по здравни грижи. 9 лекари имат повече от една придобита специалност. От 59 специалисти по здравни грижи, 8 са с образователен ценз “магистър” по Управление на здравните грижи и 12 с образователен ценз “бакалавър” по Управление на здравните грижи.
 
От месец юни 2016г. бе сключен договор с НЗОК за специализирана извънболнична помощ. Разкрити са кабинети по 12 специалности плюс клинична лаборатория и образна диагностика.
 
Името на болницата е свързано с доброто отношение и грижи към пациентите. Към настоящия момент, въпреки изобилието от болнични лечебни заведения, има добри позиции в региона, съобразени с основните потребности на пазара.  

Чуйте цялото интервю с полк. д-р Пеев в приложеното аудио.