Ромските махали в „Северен” асфалтирани и светли
Ромските махали в „Северен” асфалтирани и светли / netinfo

Осветлението и запълването на дупките в двете ромски махали „Шекер" и „Арман" в „Северен" са вече факт, съобщи кметът на района д-р Ина Филипова. Пълното им преасфалтиране и изграждането на бордюри обаче е невъзможно заради презастрояването и стесняването на улиците. Малките разстояния между отделните постройки правят невъзможен достъпа дори на пожарни автомобили и линейки. Средствата вложени за осветление и асфалт в двете махали са близо 200 хил. лева.

До 2 седмици ще намерим начин и ще запълним дупките и по двете малки улички „Ладога" и „Харитон Куев", от които напоследък толкова много се оплакват таксиметровите шофьори, обеща Ина Филипова. По думите й, основният проблем на района е изключително натоварените улици и булеварди заради разположените основните входно-изходни артерии на Пловдив.

Два изработени проекта, за ул. „Еледжик" и физкултурния салон на училище „Панайот Волов", са предадени на зам.-кмета Ганчо Колаксъзов. Ако те бъдат одобрени веднага ще започне работата по изпълнението им, коментира Филипова.