Йордан Камджалов
Йордан Камджалов / www.cross.bg
Реквием на Моцарт
92971
Реквием на Моцарт
  • Реквием на Моцарт
Реквием на Моцарт е голямото откровение на маестро Йордан Камджалов и Genesis Orchestra. Това стана ясно от интервю с диригента, излъчено в ефира на Дарик радио. Концертът има за цел да постигне още по-голямо задълбочаване в музикалната творба на гениалния композитор, да въздейства на всички нива и да предизвика неповторимо преживяване за цялата аудитория.

Публиката на „Реквием“ на Моцарт в зала „Колодрума“ на 26 март трябва да е подготвена за едно по-съзнателно, задълбочено, емоционално и автентично преживяване. Концертът е един от начините, чрез който организаторите искат да ни потопят в голямата си мечта – да пресъздават музикални творби по един немислим начин и в мащаб, непознат за българската класическа сцена. „Реквием“ на Моцарт изисква много смелост, дух, огън и лудост. На 26 март ще се радвам да срещнем колкото се може повече отворени сърца и погледи, каза диригентът. 

Потенциалът на българските изкуство и талант все още са нереализирани, каза Камджалов. По думите му има милиони възможности за развиване на музикалното изкуство. Истината е, че ни е бедна фантазията докъде бихме могли да стигнем, категоричен бе той.

Пловдив е най-подходящият избор за Европейска столица на културата, просто трябва правилните хора да седнат на правилната маса и в правилното време, с правилната стратегия и да направят едно чудо – не само за Пловдив, а за България и за целия свят, добави още Камджалов.

Чуйте цялото интервю от прикаченото аудио.