Рейсове с чужди номера возят в Пазарджик
Рейсове с чужди номера возят в Пазарджик / dariknews.bg/ архив

Автобуси с немски и белгийски номера возят жителите на Пазарджик и общината по градските и междуградските линии. Рейсовете са нов внос, затова нямат българска регистрация в КАТ.

Според новия обществен превозвач, който вози в Пазарджик от началото на тази седмица, законът допуска автобуси без регистрационни български номера да извършват тази услуга.
Сигнал, че автобусите возят с чужди номера е изпратен до КАТ и ДАИ от кмета Тодор Попов и от Регионалния съюз на превозвачите в града.

До момента не е ясно дали рейсовете са включени в лиценза на превозвача, както и дали извършваните превози на пътници с тях са законни.

От този понеделник фирма „Юнион Ивкони" извършва превозите в общината до провеждането на нов конкурс. Превозвачът отговаря за градския транспорт в Пазарджик, както и за част от междуградските линии, като ще разполага с 45 автобуса.

До прекратяване на договора с досегашния превозвач „Хеброс бус" се стигна, след като от фирмата предупредиха, че от 8 април няма да изпълняват задълженията си по договора заради неизплатени суми от страна на община Пазарджик.