Разбиха пазарджишкото разклонение на групировката Монопола
Разбиха пазарджишкото разклонение на групировката Монопола / netinfo
Пазарджишката полиция разби престъпна група за трафик на дрога. Бандата от 16 наркодилъри е следена и наблюдавана през последните три години, съобщи днес директорът на полицията в Пазарджик комисар Емил Ганчев. Организатор е Стойо Стефанов – Тото. Той е задържан в столицата, след като свидетелствал по дело за отвличане на турски бизнесмен, но е жител на областния град.
Голям процент от дилърите са криминално проявени, включително и техният тартор. Групата, известна под името “Монопол”, е пласирала по 1 килограм хероин на месец и е ръководила наркопазара в региона. Дилърите са действали основно в Пазарджик, но хероин е бил пласиран и във Велинград и Пещера. Работейки на територията на областта, задържаните са ползвали силови методи и са отвличали хора с цел откуп.
Те са действали строго конспиративно с точно определени отговорности на 4 нива. Задържаните са на възраст от 25 до 31-а години. На членовете на групата са повдигнати обвинения по членове 321 и 354 от Наказателния кодекс за организирана престъпна дейнност, съобщи наблюдаващият прокурор Васил Малинов. Един от задържаните е пуснат с парична гаранция, заради влошеното му след катастрофа здравословно състояние. Друг е под домашен арест, тъй като е обещал съдействие на полицията. Емил Ганчев съпостави групата “Монопол” с тази на известния наркобос Митьо - Очите.