Пътно управление проверява техниката заради очаквани снеговалежи в неделя
Пътно управление проверява техниката заради очаквани снеговалежи в неделя / netinfo

Преглед на техниката за зимното снегопочистване и зареждане на опорните пунктове със сол и пясък заради прогнози са за по-обилни снеговалежи от неделя, започна ръководството на Областно пътно управление, съобщи за Дарик директорът Паун Иванов.

Мъгла има в Пловдивска област, видимостта е намалена - от 20 м в района на Карнаре - Козница - до 50 м. в района на опорен пункт Трилистник и магистрала Тракия. Пътищата са мокри, там където температурите са минусови са възможни заледявания. 25 машини опесъчаваха проблемните участъци през нощта.

Затворен е проходът Троян – Карнаре, от управлението предупреждават шофьорите да не се опитват да щурмуват прохода, за да не се налага извършването на спасителни операции. Затворени са също проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Върбишки и Арабаконак, както и участъкът Калековец – Стряма. Товарните автомобили да са с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак – Доспат, както и проходите Петрохан, Шипка и по пътя Белово-Юндола и Велинград-Сърница. Ремонти се извършват в участъка Челопеч – Карлово.