Проверяват и Андрей Атанасов за контакти с Красьо Черния
Проверяват и Андрей Атанасов за контакти с Красьо Черния / Dariknews.bg

Висшият съдебен съвет е образувал дисциплинарно производство срещу Пловдивския апелативен прокурор Андрей Атанасов, за да се установи дали е поддържал контакти с Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черния. Това стана ясно днес, след като ВСС избра 12 дисциплинарни състава, които ще решават дали оповестените имена на общо 18 магистрати, имали връзка с плевенския бизнесмен, са нарушили професионалната етика и са уронили престижа на съдебната власт.

Освен срещу Апелативния прокурор на Пловдив дисциплинарки са образувани срещу Генко Драгиев (София), Димитър Захариев (Плевен), Ангел Панков (Пазарджик), Тодор Тодоров (Шумен), Петър Василев (Стара Загора), Петър Мидов (Хасково), Йордан Иванов (Бургас), Милчо Ванев (Велико Търново), Пламен Найденов (Несебър) и Дора Чинева и Ангел Ангелов - също от Бургас.

Главният прокурор Борис Велчев, който днес не бе на заседанието на ВСС, а на обсъждането за съдбата на ДАНС в парламента, заяви, че има страшно много спекулации около хора от съдебната система, за които се твърди, че са контактували с Красимир Георгиев и те в голяма степен са несправедливи.