/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната жена за това, че на 13 януари 2019 г. в село Труд, е умъртвила умишлено мъжа си.

Решетки за 67-годишната жена от Труд, обвинена в убийството на съпруга й

Обвиняемата и пострадалият са били съпрузи, като отношенията между тях били влошени от много години. Те живеели в село Труд, област Пловдив, в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства.

На 13 януари, по обяд, обвиняемата е попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама.

Обвиняват мъж и жена за двойна смърт при меле пред дискотека

По-късно в къщата пристигнали гости на мъжа, негови съседи и приятели. На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали.

След това, той е влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който той грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.

Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийство на съсед

В този момент, той е изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата е успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.

С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите. На 14 януари 2019 г., обвиняемата отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се.

Апелативният съд: Задържане под стража за мъжа, обвинен в убийството на баща и син

Същият ден приятели на мъжа го потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята.
Те подали сигнал в полицията. По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на мъцжа е механична асфиксия от притискане на шията.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.