Прокуратурата поема палежите на здравна служба
Прокуратурата поема палежите на здравна служба / netinfo
Три хиляди пациенти в Брани поле, които реално остават без здравна помощ след опожаряването на кабинетите на двете джипита в селото, ще бъдат пренасочни към здравния пункт в Белащица. Това съобщи директорът на Районния център по здравеопазване д-р Георги Божиков. Медиците от Белащица обаче не са задължени да вмъкнат извънредно в графиците си жителите на Брани поле. Мога да поема пациентите на колегите само за седмица, заяви пред Дарик общопрактикуващият лекар от Белащица д-р Сотиров, който има 1200 пациенти в собствената си листа.

Джипитата от Брани поле Румяна Богдановска и Рeфик Мухтаров, чиито кабинети горяха за четвърти път от 2005-а насам, засега ще посещават болните по домовете им. Те обаче нямат право да преглеждат в собствените си жилища, а имунизациите на пациентите им се прехвърлят в Пловдив. Със заповед на директора на РИОКОЗ – Пловдив Александър Корольов кабинетите в здравната служба в Брани поле са затворени и в тях не може да се извършва дейност.

Районният център по здравеопазване ще сезира прокуратурата за третия поред умишлен палеж, както вече това направиха кметовете на Брани поле и Община Родопи. Двете версии за палежа са лекарска конкуренция и имотен спор между общината и Католическата църква за земята под опожарената здравна служба, научи Дарик.

Информация на Николай Райшинов и Даниела Ковачева