Продадоха хлебозавода в Сопот заради дългове на общината
Продадоха хлебозавода в Сопот заради дългове на общината / снимка: dariknews.bg

Хлебозаводът в Сопот, който бе описан от частен съдебен изпълнител заради дългове на общината, вече е продаден, научи Дарик радио. Публичният търг е приключил след активното наддаване на купувач, който е взискател по друго дело срещу община Сопот. Производственият обект е бил продаден на цена от близо 250 000 лв.

В момента в хлебозавода работят 38 души. Купувачът на имота ме увери, че смята да запази производството, така че се надявам хората да запазят работните си места, съобщи за Дарик доскорошният наемател на общинския обект Николай Новаков.

Насрочените за 19 декември търгове за продажба на 18 общински жилища засега остават, въпреки че ВМЗ преведе над 300 000 лв. по сметката на съдия-изпълнителя. Жилищата се продават също заради дълговете на общината.

Хлебозаводът и общинските жилища бяха описани от частен съдия-изпълнител заради огромните задължения на община Сопот към фирмата, която построи пречиствателната станция край града. Дълговете възлизат на около 3,5 млн. лв, които с лихвите и просрочените плащания стигат близо 5 млн. лв.