Приеха Бюджет 2010 на първо четене – ГЕРБ и Атака напуснаха в знак на протест
Приеха Бюджет 2010 на първо четене – ГЕРБ и Атака напуснаха в знак на протест / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

След повече от 3 часа и половина спорове и дебати общинските съветници приеха бюджета на Пловдив за 2010-та година на първо четене. Заседанието премина в непрестанни обвинения в некомпетентност и популизъм между управляващи и опозиция. Още в началото на обсъжданията залата напусна зам. - председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Сузана Николова. Няколко часа по-късно тя бе последвана от всичките си съпартийци, както и от 3-мата съветници от Атака. По този начин те не взеха участие в гласуването, с което Бюджет 2010 бе приет.  

Това е подигравка, нямат ни за нищо, защо трябваше изобщо да дискутираме, след като нито едно от предложенията ни за изменение и допълнение на бюджета не беше прието, заяви Дани Каназирева от ГЕРБ на излизане от залата. Освен това, на никой не му стана ясно,  какво точно се гласува, защото част от предложенията излизаха на ел.таблото с многоточие, не скри възмущението си тя.  

Самият бюджет предвижда 8 млн. лв. за издръжка на детските градини, 6 млн. за преференциалното пътуване в градския транспорт и над 40 млн. за капиталови разходи и 5 млн.  за  допълнително финансиране на държавни дейности.  

Второто четене на бюджета ще бъде следващият четвъртък, когато ще се гледат и всички точки, за които не остана време на днешната сесия.