/ iStock/Getty Images
Безплатна диагностика и консултации за плоскостъпие организира Медицинският център по рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) в Пловдив на 28, 29 и 30 септември, съобщиха от общинския пресцентър.

Желаещите за безплатна апаратна диагностика на плоскостъпие /дюстабан, стъпване навътре или навън, болки в петата, парен/, дискомфорт в ходилата, болки в гърба след продължително стоене прав или болки в ставите и колената, могат да си запишат час на телефон 0877 054 110 с лице за контакт Радослав Йорданов, поясняват от общината.

Медицинският център по рехабилитация и спортна медицина има вече над 60-годишна история и ще продължи да се утвърждава като значим фактор в развитието на Пловдив, е казал управителят на бившия Спортен диспансер д-р Влатко Глигоров, цитиран в съобщението.

В медицинския център продължава и програмата за профилактика, ранна диагностика и лечение на гръбначни изкривявания сред децата. Новооткритите деца с по-тежки степени на гръбначни изкривявания се насочват към лекари-специалисти по ортопедия или ендокринология, се посочва още в съобщението.