Прегазената Катя: Има ли желание, има и начин
Прегазената Катя: Има ли желание, има и начин / Социалната мрежа

"Няма невъзможни неща. Има ли желание има и начин", пише в социалната мрежа 16-годишната Катерина Матеева, която бе блъсната на автобусна спирка в Пловдив от 23-годишния гръцки студент Христос Боскос в края на май.

Текстът е публикуван над нейна снимка на брега на родното Черноморие, където Катя е изправена на крака без патерици.

Прегазената Катя Има ли желание има и начин
netinfo

Младото момиче претърпя повторна операция на левия крак на 18 август, когато бе подменен поставения й след катастрофата пирон.

Очакванията на лекарите са след седмица младото момиче да отиде на училище без никакви помощни средства, а догодина по това време всички пластини и пирони да бъдат извадени от краката й.

Предстои и решение на Районната прокуратура дали да се изиска трета поред съдебномедицинска експертиза за установяване на нанесената телесна повреда на Катя в следствие на пътния инцидент. Втората назначена експертиза потвърди заключението на първата, че катастрофата е нанесла на младото момиче средна телесна повреда.

Трябва да мине време след операцията, за да се прецени дали има основания за изискване на трета поред експертиза на база на състоянието на момичето, коментира пред Дарик прокурор Гергана Мутафова от Районната прокуратура-Пловдив.