Португалският пилот, който ще чисти Пловдив, отказва изявления
Португалският пилот, който ще чисти Пловдив, отказва изявления / netinfo
Не мога да говоря с вас! Ако искате повече информация, свържете се с адвокатите ми” – това каза пред Дарик радио новият собственик на фирмата за чистота в Пловдив „Еко Глобъл” - Франциско де Карвальо – пилот от португалските авиолинии.

Новината за поредното джиросване на акциите на комуналното дружество бе съобщена на общото събрание миналия ден. Според познати на Франциско де Карвальо, той живее в Лисабон на семейни начала с дъщерята на предишния изпълнителен директор на Еко Глобъл – Георги Кючуков – Руска Кючукова. Португалският летец отказа категорично да отговаря на въпроси, свързани с отговорностите му за чистотата на Пловдив и останалите общини, с които Еко Глобъл има договор за концесия.

Ето какво каза от Лисабон Франциско де Карвальо пред колегата Румен Бахов:

Чуйте звуковия файл:

Адвокатите, представляващи другият неофициален собственик на Еко Глобъл Атанас Търев, са подали жалба до Смолянския окръжен съд, Окръжна Прокуратура Смолян и до Висшия съдебен съвет, в която информират за грубите закононарушения при прехвърлянето на дружеството.

Миналата седимица с нотариална заверка на временно удостоверение, същите 32 000 акции бяха прехвърлени на бизнес репортера на Дарик радио Пловдив Мария Троева. Журналистическият експеримент доказа, че по същата формула собствеността на комуналната фирма може да се прехвърля безкрайно, ако разследващите органи не открият оригиналните документи и книгата на акционерите на "Еко Глобал.