/ dariknews.bg
През есента започват Модър - Цареевец?
Три месеца частта на бул. Марица -юг" - от Водната палата до бул. "Източен" ще бъде затворена за движение заради реконструкция, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Очаква се старт на ремонтните дейности да бъде даден през месец юли, а пътната артерия да бъде изцяло обновена. 

Заедно с "Марица-юг" ще започне изпълнението на два проекта по ОП „Региони в растеж”- облагородяване и преобразяване на пространството и уличната мрежа между булевардите „Източен”, „Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител", както и въвеждане на нова организация на движението в източната част на Стария град - до "Понеделник пазара". 

Местната управа обмисля движението по ул. "Петко Р. Славейков" в посока Източната порта движението да стане еднопосочно. 

"Очаква се до края на юли ремонтите по "Руски", Коматевско шосе и "6-ти септември" да приключат", каза още Тотев. По думите му, затваряне на нови улици в града ще бъде съобразено с приключване на строителните дейности по трите основни пътни артерии.

Очаква се през есента да стартира изпълнението на дългочакания проект Модър - Царевец. Според Тотев, общината сама може да финансира строителните дейности, като разпредели парите в три бюджетни години.  

Става въпрос за изграждане на нов четирилентов път с дължина от над 1 км и автомобилен пробив с дълбочина от 24 метра, който ще осигурява пряка връзка между районите "Южен" и "Западен". Строителните дейности се оценяват на около 10 милиона лева.