Показното убийство на Стоянова е политическо
Показното убийство на Стоянова е политическо / снимка: БГНЕС, архив
Показното убийство на Стоянова е политическо
77377
Показното убийство на Стоянова е политическо
  • Показното убийство на Стоянова е политическо

Убийството на Татяна Стоянова е политическо, защото всеки кмет е политическа фигура, без значение дали е независим или е представител на определена политическа сила и шефът на неговия кабинет, също е политическа фигура. Това заяви в предаването Дарик кафе дългогодишният журналист от Пазарджик, кореспондент на вестник “24 часа” Любомир Илков.

Той изключва лична драма при извършването на това тежко престъпление, но уточни, че въпреки съмненията за икономически мотиви, трябва да се има предвид, че нищо в Община Пазарджик не е зависело лично от подписа на Стоянова, дори и тя да е изпълнявала всички заповеди на кмета Тодор Попов.

Градът е потресен от това брутално убийство и несъмнено случаят всява страх у всички нас, каза още Илков.

По повод съмненията за събиране на доказателства за извършителя, Любомир Илков коментира, че присъствието на бившия окръжен прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева на първоначалния оглед би трябвало да е гаранция за това, че следствените действия в първите минути след убийството са извършени професионално, въпреки, че до момента не се знае абсолютно нищо нито за предполагаемия убиец, нито за оръжието на убийството.

Журналистът Любомир Илков е известен с многобройните си разследвания и публикации по случая с двойното убийство на сестрите Белнейски. Той издаде и книга "Белнейски и убиецът". Илков е дългогодишен кореспондент на вeстник ”24 часа” от Пазарджик с голям професионален опит.