д-р Галина Арабаджиева
д-р Галина Арабаджиева / netinfo
холистична медицина
96543
холистична медицина
  • холистична медицина
„Здраве, щастие, красота“ е темата на цикъла от беседи по холистична медицина, които преди 3 години пловдивската лекарка д-р Галина Арабаджиева започна със съдействието на Културен център Тракарт. След близо 2-годишно прекъсване, заради обучението на д-р Арабаджиева в Източния свят, беседите продължават.

На 13.03.2018 г. /вторник/ от 18:00 часа в Тракарт желаещите ще чуят лекция на тема „Единството между мъжа и жената“. Всички знаем, че мъжът и жената са сътворени един за друг, но защо понякога е толкова трудно да преодолеем различията? Можем ли да възродим любовта?  Как да обновим сексуалният си живот?  Как да работим за връзката си? По тези и още много други въпроси ще говорят д-р Галина Арабаджиева – холистичен лекар, дерматолог и венеролог, и известният психолог и психотерапевт Събка Чехович.

Тази беседа, както и всички други предстоящи събития от цикъла “Здраве, щастие, красота”, са с безплатен вход.

„Беседите ще се провеждат всеки месец и на тях ще каня изтъкнати личности в областта на холистичната медицина и терапия“, обяснява инициаторката д-р Арабаджиева. Тя подчерта, че крайната цел на проекта е създаването на Безплатна холистична академия в България.

На 04.04.2018 г. ще се проведе и хлеботерапия с известния психолог и хлеботерапевт Роси Проданова. През месец май ще научите повече за науката „постурология" от д-р Веска Василева – един от първите холистични стоматолози у нас.
Думата „холистичен” идва от гръцки език (holos = цял, цялостен, интегрален). Холистичната или цялостна, интегрална медицина разглежда човека като съставен от три основни, взаимносвързани и влияещи си нива – физическо, умствено-емоционално и духовно. „Бащата” на медицината – Хипократ, е твърдял, че да си здрав означава да си постигнал хармония, както със самия себе си, така и с околния свят. Той е вярвал, че това, което става в ума, засяга и тялото, и че човек трябва да се лекува във всичките му измерения, като се има предвид и средата, в която той живее и работи.