Победителят в търга за Градски транспорт оспорва цената в съда
Победителят в търга за Градски транспорт оспорва цената в съда / netinfo
Победителят в търга за “Градски транспорт” – фирма “Транс сити”, е обжалвала в съда приватизационната процедура.

По информация на Дарик, с исковата си молба кандидат - купувачът оспорва допускането до явното наддаване на останалите двама претенденти с мотив, че те не са внесли навреме своите депозити. “Атакуваме процедурата само в частта й за цената”, заяви пред Дарик адвокат Недялко Шилев, който е един от съсобствениците в “Транс сити”. Според него фирмата е трябвало да бъде обявена за купувач на “Градски транспорт” при началната цена от 2 млн 630 хиляди лв, а не при 5 млн 128 хиляди лева, които бяха достигнати при наддаването с участието на останалите двама кандидати.

Собствениците на “Транс сити” днес ще искат среща с ръководството на Пловдивската общинската агенция за приватизация /ПОАП/. Те ще търсят гаранции за своите бъдещи инвестиции в “Градски транспорт”, в случай че победителят от предишната приватизационна процедура – “Хеброс бус” спечели окончателно четирите съдебни дела за продажбата на общинския превозвач.

Според адвокат Шилев не е изключено “Транс сити” да поиска в съда спиране на предварителното изпълнение на приватизационната процедура, докато приключат окончателно съдебните спорове. Надзорният съвет на ПОАП е отхвърлил снощи молба на “Транс сити” за едномесечно удължаване на крайния срок за сключване на сделката и препотвърди датата 25 април, съобщи пред Дарик председателят на надзора Ангел Пописаков.

Припомням, че надзорниците решиха да обжалват решението на Пловдивския окръжен съд, което ги задължава да върнат задържания депозит на “Хеброс бус” в размер на половин милион и да се произнесат отново по парафирания с фирмата приватизационен договор като го отхвърлят или одобрят, без да го коригират.

Надзорниците са избрали най-неудачния за “Градски транспорт” вариант от трите възможни, защото обжалването на това съдебно решение ще забави приключването и на останалите процеси минимум с половин година, коментира адвокатът на “Хеброс бус” Евелина Божикова. Тя бе категорична, че през това време фактическият фалит на общинския превозвач ще бъде облечен в законова форма.