Пловдивски културен институт с голям спектакъл в Драмата тази вечер
Пловдивски културен институт с голям спектакъл в Драмата тази вечер / Пловдивски културен институт

Близо 3 часа шоу спектакъл ще представят тази вечер в Драматичен театър Пловдив спортни и танцови клубове от Пловдивски културен институт.

В първия по рода си Коледен концерт „Пловдивски Културен институт и приятели“ ще участват над 200 танцьори и представители на различни школи на възраст от 3 до 50 години, които тренират в залите на института вече близо 2 години.

Билетите за спектакъла бяха разпродадени още в първите дни и голямата зала на Драматичния театър ще посрещне тази вечер над 500 зрители.

Концертът е първият по рода си под тепетата, тъй като освен танцови хореографии в различни стилове, включва и атрактивни демонстрации. Сред изпълнителите има, както  любители, така и  признати професионалисти, сред които невероятните хип-хопъри от най-голямото училище за съвременни танци в България THE CENTER. Любителите на класическия балет ще имат удоволствието да гледат ефирните мини балерини от DS MAGNIFIQUE, a танцьорите от първото по рода си у нас Студио за свободни танци DANCE TO THE MAX ще докажат, че няма значение на колко години сме – 3 или 103, когато сме на дансинга. Програмата включва още народни, модерни и горещи латино танци, както и демонстрации на бразилското бойно изкуство капоейра, зумба и изненадващ пантомима-етюд.

Залите на Пловдивски Културен Институт ежедневно са изпълнени с деца и млади хора, които спортуват, творят и развиват себе си. Като Европейска столица на културата, Пловдив трябва да стимулира този стремеж и да подпомага разгръщането на творческия потенциал  в децата и младите хора, като предоставя все повече възможности за публични изяви и популяризиране на организации, които работят в тази посока“, категорична е Марияна Стракова, управител на Института.

Концертът, който се осъществява в навечерието на Рождество Христово ще бъде открит официално в 19 ч. от Пламен Колев, по чиято идея се реализира амбициозният проект “Пловдивски културен институт”.  Изградена изцяло с частна инвестиция, старата сграда до Понеделник пазара се превърна в единствения по рода си събитиен център под тепетата, обединяващ  различни изкуства, културни и спортни дейности, арт форуми, фестивали и обучения.