Пиян уби приятелката си в катастрофа и скри трупа
Пиян уби приятелката си в катастрофа и скри трупа / netinfo
Пиян шофьор от Сърница уби младо момиче и го изхвърли в опит да прикрие престъплението. Инцидентът е станал на пътя Сърница-Доспат.

23-годишният мъж се е ударил с “Мерцедес”- а си в металните преграждения на шосето. Мантинелата е пробила автомобила и е преминала през цялата му дължина, установили полицаите на мястото на катастрофата. Първоначално водачът твърдял че при удара няма сериозно пострадали. Униформените обаче забелязали противоречия в твърденията му и множество следи от кръв в колата.

След разпита е установено, че младият мъж е катастрофирал в 3 часа през нощта на изхода от Сърница и е убил 18-годишно момиче от доспатското село Борино, което се е возило до него. С помощта на свой 19-годишен роднина водачът натоварил тялото на “Москвич” и двамата захвърлили трупа във водосточната тръба под пътя.

Тялото е открито на посоченото от шофьора място и транспортирано в “Съдебна медицина” за аутопсия. Тест с дрегер е установил 0.66 промила алкохол в кръвта на водача, взета му е кръвна проба. Той и неговият братовчед са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа в ареста на РПУ-Велинград. За случилото е уведомена Окръжната прокуратура в областния град, която ще удължи срока на задържане на шофьора със 72 часа.