Петима в ареста за наркотици, намериха подхвърлена дрога край затвора в Смолян
Петима в ареста за наркотици, намериха подхвърлена дрога край затвора в Смолян / Дарик архив

Само за два дни петима попаднаха в ареста за наркотици в Смолянско, като криминалисти намериха подхвърлена дрога край затвора в града. Зад решетките попаднаха две момичета, един великобританец и младеж, като последният е бил хванат да шофира дрогиран. Именно той попада първи в ареста, след като в петък около 17 ч. е спрян за проверка в районна на рудоземсктото село Елховец. Оказало се, че 22 – годишният шофьор е седнал зад волана, като преди това се е напушил с марихуана.

Същият ден, но около 22 ч., полицаите в Златоград, при извършване на проверка на лек автомобил „Ауди“, забелязват, че у пътничка на предна седалка в автомобила, П. А. е изхвърлила полиетиленова чанта, съдържаща наркотични вещества - марихуана с бруто тегло 169,06 грама. При задържане в сградата на РУ-Златоград, П. А. доброволно предава 4 броя хапчета, реагиращи на метаамфетамин с тегло 5,75 грама.

В петък е започнало и бързо производство срещу 48-годишен мъж, по негови данни роден във Великобритания, тъй като не притежава документи за самоличност. При претърсване на саята в хотел на к.к. Пампорово, където е бил настанен е намерен и иззет полиетиленов плик с брутно тегло 10,85 грама марихуана. съдържащ зелена тревна маса, която след полеви наркотест, реагира на марихуана.

В събота около 17.20 ч. е намерена изхвърлена цигарена кутия до оградата от външната страна на двора на Затворническото общежитие в Смолян, в която е имало 13 броя полиетиленови свитъци в цигарената кутия със съдържание на канабис. Десет минути след това, криминалисти намират марихуана и у 25 – годишната С.Ж. на една от смоланските улици.

И петимата са били задържани за 24 часа, като по случаите са образувани досъдебни производства.