Отстраниха Джема Барух от “Пловдив 2019”
Отстраниха Джема Барух от “Пловдив 2019” / netinfo

Джема Барух е освободена от поста изпълнителен директор на фондация “Пловдив 2019”. Решението на управителния съвет е поради реорганизация на структурата на фондацията.

“Благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ”, каза председателят на управителния съвет проф. Даниела Дженева.

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор става Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019” от самото му създаване. Той вече е заемал тази длъжност, познава добре културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през 2015 година.

След спечелването на титлата „Европейска столица на културата 2019“ пред фондацията стоят нови приоритети за развиване на набелязаните цели и задачи. Предстои разширяване на екипа с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и по различни европейски програми за съфинансиране на проекта.