Отслужват молебен за победата на Кубрат Пулев в Асеновград
Отслужват молебен за победата на Кубрат Пулев в Асеновград / снимка: община Асеновград
Правят молебен за успех на Кубрат Пулев в Асеновград
76260
Правят молебен за успех на Кубрат Пулев в Асеновград
  • Правят молебен за успех на Кубрат Пулев в Асеновград

Молебен за победата на Кубрат Пулев в предстоящия му двубой с Владимир Кличко ще бъде отслужен днес от 11:00 в църквата "Свети Николай Чудотворец" в Асеновград.

Службата е организирана от архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев съвместно с бившия национален състезател по бокс Ангел Биков от пловдивския клуб "Тракия".

"Целта е целият български народ да подкрепи Кубрат и с Божията помощ той да се сдобие с шампионската титла. Мачът Пулев - Кличко е историческо събитие и е грехота да го подминем. Повечето хора в България, а може би и по целия свят, са "за" нашето момче, защото ерата на Кличко свърши. Един българин се изправя срещу световния шампион - това показва, че нашият народ е жив и силен!", каза за Дарик отец Йордан. (Чуйте думите му в прикачения файл)

По време на службата в храма ще бъдат изложени аматьорските ръкавици и каската, с които е тренирал Кубрат Пулев. Те са предоставени от Ангел Биков.

За любителите на бокса в събота вечер, 15 ноември, когато е дългоочакваният боксов турнир между Пулев и Кличко, в центъра на Асеновград ще бъде издигната специална видео стена. Там любителите на спорта ще могат да наблюдават директно двубоя, съобщиха от общината.