Отпуснаха средства за училищата в Смолянско
Отпуснаха средства за училищата в Смолянско / dariknews.bg/ архив

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери в размер на 8 747 305 лв. за финансиране на дейности по обновяване на учебно-техническото оборудване и обзавеждане на бази за практическо обучение, учебни стаи и стаи в общежития в 5 общини в област Смолян, съобщиха от Правителствена информационна служба.

Средствата са предвидени в централния бюджет за изпълнение на Националната програма „Модернизация на материалната база в училище”. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерствата на образованието и науката, на земеделието и храните, на културата, на младежта и спорта и на 141 общини.

 

За област Смолян това са общините Баните, Девин, Мадан, Смолян и Чепеларе. Със средствата ще бъдат оборудвани кабинети и работилници за професионално обучение, ще бъдат доставени мебели, учебни пособия и материали, ще бъдат подменени подовите настилки в училища, общежития и детски градини, в които има предучилищни групи. По този начин ще се осигурят по-добри условия за обучение и възпитание на децата и учениците.