Откриха Спортен клуб по гимнастика „Йовчев&Дунев”
Откриха Спортен клуб по гимнастика „Йовчев&Дунев” / plovdiv24.com

Големите български гимнастици Йордан Йовчев и Красимир Дунев откриха днес собствен клуб по спортна гимнастика, който ще носи името „Йовчев&Дунев”. Той ще се помещава в залата за гимнастика към Спортното училище. Треньори в него ще бъдат откривателите на двамата шампиони, Иван Славчев и Александър Сотиров. Краси Дунев също ще се занимава с обучението на децата докато на този етап Йовчев ще се появява по-рядко поради това, че все още е активен спортист и се готви за Олимпиадата в Пекин.

На пресконференцията, организирана за откриването, те обясниха, че няма да има възрастова граница за желаещите да тренират като могат да се записват дори деца на 2 години, за които ще бъдат закупени специални уреди. Ако открият талант в някой от участниците, шампионите се наемат със задачата да го насочат към професионална подготовка. „Целта е да възродим традициите на гимнастиката в Пловдив”, обясни Дунев.

Финансирането на клуба се поема от тях, с помощта на община Пловдив и община Марица, както и на Първа инвестиционна банка. За приоритет №1 Йовчев обяви пълната подмяна на амортизираните, близо 30–годишни уреди.