От спешен ремонт се нуждае пътят от Югово за Здравец през Лъки
От спешен ремонт се нуждае пътят от Югово за Здравец през Лъки / БНТ

От спешен ремонт се нуждае пътят Югово-Лъки-Здравец, съобщи пред БНТ кметът на община Лъки Валентин Симеонов. Шосето е с дължина 31 километра и освен частично запълване на дупки друг ремонт не е правен от години.

Пътят е част от третокласната пътна мрежа, осеян е с дупки и пукнатини, често има срутване на камъни, а стесненията на платното затрудняват допълнително движението.

- Пътят ни е в ужасно състояние, не е правен от 40 години, закърпят в трите години един път дупките, вижте на какъв хал е, колите си потрошихме, винетки скъпи, гледай какво става, няма кой да ни обърне внимание, - казва Захари Хъмчев.

Кметът на Лъки е изпратил писма до министъра на регионалното развитие, до депутати от района с искане за отпускане на средства за ремонт.

Инж. Валентин Симеонов, кмет на Лъки: Имаме пропадания над половин метър на няколко участъци в които може да се откъсне пътя и да няма достъп до областния център. Знаете, че тук Кръстова гора особено летните месеци всяка събота има голямо движение, и наистина самото придвижване става много трудно.

Сигналът на кмета вече е довел до включване на пътния участък в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура". Отделени са малко над 186 000 лева за изготвяне на технически проект за основен ремонт и частична реконструкция на пътя Югово-Лъки-Здравец. Очаква се до края на годината дългоочакваният ремонт да започне.