Освободиха адвокат Елдъров срещу гаранция от 25 хил. лв.
Освободиха адвокат Елдъров срещу гаранция от 25 хил. лв. / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

Окръжният съд в Пловдив освободи Владимир Елдъров от ареста като измени днес най-тежката мярка за неотклонение с парична гаранция от 25 хилияди лева. Пловдивският адвокат бе обвинен като подбудител на палежи  и увреждане на имущество. Извършителят Петьо Пенев, който също бе задържан с Елдъров, е под домашен арест след  днешното съдебно заседание. Двамта са обвинени за палежи и увреждане на движимо и недвижимо имущество в Пловдив и региона.

Съдът намери, че не са налице всички предпоставки за налагане на най -тежката мярка за неотклонение спрямо Елдъров и Пенев. Действително те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в известна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени.

 

Съдът  обаче прецени, че не е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.