Огромен интерес към машинното гласуване отчитат от СИК
Огромен интерес към машинното гласуване отчитат от СИК / снимка: pressadaily.bg
Огромен интерес към машинното гласуване отчитат от СИК
75344
Огромен интерес към машинното гласуване отчитат от СИК
  • Огромен интерес към машинното гласуване отчитат от СИК

Огромен интерес сред младите хора предизвика машинното гласуване, което се проведе за първи път на парламентарните избори вчера. За сметка на това по-възрастните или се затрудняваха, или отказваха да ползват и електронното гласуване. Това показа репортерска проверка на Дарик сред секционните избирателни комисии в три общини в Пловдивска област, където се проведе експерименталният вот.

Устройствата бяха монтирани в 25 секции в Асеновград, в 13 в Карлово и в 12 в Първомай. Вотът, даден чрез машинното гласуване, не се взема предвид при крайното отчитане на резултатите.

Няколко хиляди души са гласували в областта с бюлетини и по електронен път, но до момента не можем да съобщим точен брой, допълниха пред Дарик от 17 РИК Пловдив - област.

По неофициални данни в Първомай са гласували и машинно 3365 души (77 % от гласувалите), над 2500 - в Асеновград и около 500 - в Карлово.

Как се справяха гласоподавателите с машинното гласуване, чуйте в прикачения файл от Запрян Иванов от Първомай, Надка Сиракова от Асеновград и Таня Русинова от Карлово.