ОБТ: Каймаканов ще измъкне Пловдив от капана на партийните схеми
ОБТ: Каймаканов ще измъкне Пловдив от капана на партийните схеми / netinfo

Венцислав Каймаканов е достоен кандидат за кмет на Пловдив и алтернатива за развитието на града, каза лидерът на Обединен блок на труда /ОБТ/ проф. Кръстьо Петков, който обяви официално днес решението на партията си да го подкрепи на предстоящите избори. Зад Каймаканов застава и ”Граждански съюз за нова България”, който ще си партнира с ОБТ в над 100 общини. По този начин независимият кандидат за кмет на града ще има една лейбъристка и една гражданска подкрепа, подчерта проф. Петков.

Пловдив, подобно на София и Варна, трябва да се измъкне от капана на партийните схеми, от участието на партиите в общините по възможно най- неприемливия начин, а той е, че всичко се дели по партийни квоти. Привлича ни желанието на Каймаканов да наблегне на професионализма и експертното начало, посочи проф. Петков. На тези избори ОБТ няма да дели политическото пространство на ляво и дясно и застава зад силни мажоритарни кандидати. Каймаканов има шанс да реализира максимално икономическия потенциал на града, каза още лидерът на ОБТ. Каймаканов е доказал се мениджър и никой от другите претенденти не може да го конкурира. Именно такъв човек може да решава проблемите на града, каза още проф. Петков.

Венцислав Каймаканов участва днес в представянето на програмата ”Интелигентната енергия” и се запозна с проекта ”Пасивната къща” на проф. Волфганг Кюнел, който е насочен към разработване и прилагане на енергоспестяващи технологии. Подробен репортаж за срещата на Венцислав Каймаканов с проф. Волфганг Кюнел и как независимият кандидат за кмет на Пловдив вижда прилагането на енергоспестяващите технологии в развититето на града, ще чуете утре в програмата Дарик кафе.

Чуйте от прикаченият звуков файл какво още каза проф. Петков за решението на ОБТ да подкрепи Венцислав Каймаканов