Обсъждат смяна на имената на кварталите в „Тракия”
Обсъждат смяна на имената на кварталите в „Тракия” / Dariknews.bg

Кметът на район „Тракия" Гиньо Матев свиква новоизбрания Граждански съвет на тракийци на първото им заседание от 18 часа в Заседателната зала на кметството. Избраните измежду управителите на етажната собственост 39 членове и наблюдатели ще се конституират и ще си изберат ръководни и работни органи. 

Кметът Матев ще запознае своите съветници с първите конкретни решения, които трябва да бъдат взети още при старта на Граждански съвет „Тракия". Между тях на първо място е Строителната програма на района за 2010 г., която представителите на тракийци трябва да приемат спешно и с консенсус. Съветниците сами трябва да определят дали мандатът им да е 1, 2 или 4 години.

Очаква се на днешното първо заседание Гражданският съвет да обсъди и евентуална подмяна на сегашните техническите обозначения на строителните зони с названия А-1, А-2, А-3 и т.н. с нови.  Предвижда се за всеки квартал да бъдат предложени по няколко имена от живеещите, след което да се проведе публично допитване до тракийци и те сами да решат как да се казва квартала им чрез гласуване. Едва тогава кметът на района Гиньо Матев ще даде предложение до Общинския съвет новите названия на кварталите да бъдат узаконени с решение.