Общински служител е дописал на ръка датата на получаване на писмото от МС за боклука ?
Общински служител е дописал на ръка датата на получаване на писмото от МС за боклука ? / Dariknews.bg

Датата на описа, с който е получена пратката от Министерски съвет в пловдивския клон на „Български пощи", е дописана на ръка от пълномощника на община Пловдив Величка Лазарова. Това заяви за Дарик радио главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки.

Според него описът, с който Лазарова е получила пратката, е съставен на 18-ти септември в 9.58 часа, като тя се е подписала. След направената от Дънешки проверка, е станало ясно, че на 29-ти септември, когато е издадена справката, поискана от община Пловдив, Лазарова е дописала датата 20-ти септември на описа на ръка. Това се случва 2 дни след като ние представихме този документ на Министерски съвет(МС), категоричен бе Дънешки.

Затова в нашето писмо до МС пише, че пратката е получена в община Пловдив на 18-ти, а в писмото до община Пловдив пише, че е получено на 20-ти, обясни Дънешки.

Вчера  Дани Каназирева сезира Окръжна прокуратура и главния прокурор на Република България за издаден документ с невярно съдържание от „Български пощи". Става въпрос за  два документа, издадени от „Български пощи" ЕАД. В единият се твърди, че решението на МС за софийските бали е връчено в общината на 20 септември 2010 г., понеделник, а  в другият - също официално представен по делото за балите от Министерски съвет(МС), че решението е връчено в общината на 18 септември 2010 г. ,събота.

Въз основа на документът, който твърди, че решението на МС е връчено на община Пловдив на 18-ти,  Върховният административен съд остави без разглеждане иска й за спиране на предварителното изпълнение на решението на МС за приемането на 30 хил. тона отпадъци на сметището в Цалапица. В мотивите си съдът посочва, че община Пловдив е изпуснала 3-дневния срок за обжалване, който започва да тече от датата на получаване на писмото с министерския акт.