Общината става собственик на закритото студентско общежитие в Смолян
Общината става собственик на закритото студентско общежитие в Смолян / Дарик архив

Общината иска да придобие собствеността на студентското общежитие и столовата, към Филиала на ПУ "Паисий Хилендарски" в Смолян. Това става ясно от докладната записка, внесена в Общински съвет – Смолян от градоначалника Николай Мелемов. Местният управник, предлага на общинските съветници да дадат своето съгласие, за безвъзмездното придобиване на десет етажната сграда, с терените към него.

„Сградата е построена през 1981 г. и е със застроена площ от 1347 кв.м. както и всички движими Материални активи , разположени в цитираните имоти, които са с отпаднала необходимост за Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ - филиал Смолян“, се казва в докладната.

Намеренията на кмета Мелемов са след придобиването на сградата, да се подобри значително нейното състояние, чрез различни програми, като имотите в бъдеще ще продължават да осъществяват спомагателна дейност, в сферата на образованието и социалните услуги.

Както вече съобщихме, общежитието и столовата бяха закрити през лятото, заради малкия брой студенти, които ползват двете услуги. Заседанието на ОбС – Смолян ще се проведе в края на седмицата.