/ Областна администрация
Община Смолян организира безплатен транспорт, до засегнатите от свлачището населени места по пътя Мадан-Смолян, съобщиха от общинската администрация. 

В работни дни автобус ще се движи по маршрут: с. Катраница, с. Река, с. Градът, с. Тикале – град Смолян, кв.Устово, с начален час 6:00 ч. В 18 часа, автобус ще тръгва от кв. Устово в посока с.Катраница. В седем сутринта ще тръгва транспорт от с.Търън до Смолян, а обратният курс ще се осъществява в 14,30 часа.

През почивните дни графикът е следният: Маршрут: с. Катраница, с. Река, с. Градът, с. Тикале с. Търън – Град Смолян кв.Устово - 7:00 ч., както и Смолян кв.Устово – с.Катраница -18:00ч.

Жителите на въпросните населени места могат да се възползват от безплатния транспорт, като една от идеите на общинското ръководство е по този начин да спре и пешеходното пресичане на свлачището край с. Тикале, което е все още активно и опасно за преминаващите. Ситуацията значително ще се подобри в района, едва след като се пусне и обходният път от с.Влахово до района на с.Тикале, за да може по него да преминават леки автомобили и микробуси до 22 места.

Според министъра на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който вчера бе в района, обходният път ще е факт след около десетина дни.