МОСВ се съгласи за разширяването на сметището в Цалапица
МОСВ се съгласи за разширяването на сметището в Цалапица / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Министерството на околната среда има принципно съгласие за разширяване на капацитета на депото за отпадъци край Цалапица, заяви зам. - кметът на Пловдив Александър Долев след срещата с кметове на общини от областта и с министър Нона Караджова.  

Тя е уверила, че до месец ведомството ще направи всичко възможно въпросът да бъде разрешен, като ще се проучи какви документи точно са необходими. Общините от областта своевременно ще бъдат уведомявани за развитието на темата, след което ще може да се пристъпи към създаване на Сдружение за управление на отпадъците, както изисква законът, обясни Долев.  

Идната седмица новият ресорен заместник-кмет на Пловдив и началникът на отдел „Управление на отпадъците" Лилия Таскова ще бъдат в МОСВ за уточняване на въпросите за увеличаването на капацитета на Цалапишкото сметище. По тази тема имахме неизяснен въпрос с министерството, като там до днес считаха, че общината очаква от държавата милиони левове за разширяване на депото. Всъщност не се нуждаем от никакви пари, подчерта Лилия Таскова. Тя каза, че съществува добра воля въпросът да бъде решен в полза на общините.