Министърът на здравеопазването на свиждане при Евстатиев
Министърът на здравеопазването на свиждане при Евстатиев / netinfo
Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е посетил днес в пазарджишката болница бившия кмет на града Иван Евстатиев, който се простреля вчера и претърпя 4-часова операция. Той е провел разговор с лекуващия екип. От ръководството на МБАЛ Пазарджик обаче отрекоха министерската визита да е пряко свързана с Евстатиев, с когото д-р Желев се познава отдавна. Посещението е отдавна планирано и на него бяха обсъдени проекти за рехабилитация на сградния фонд и за ново оборудване, с които болницата ще кандидатства за финансиране от еврофондовете, каза главният лекар д-р Петко Митев.

В момента състоянието на Иван Евстатиев е стабилно, той е контактен и основните му жизнени функции са възстановени, но животът му все още не е вън от опасност. Очаква се Районната прокуратура да повдигне обвинение срещу тъста на бившия кмет - Борис Димитров за неправомерно предоставяне на личното му оръжие, с което Евстатиев се е прострелял.

БСП - Пазарджик разпространи официално днес позицията си във връзка с инцидента. В писмото си социалистите обявяват подкрепата си за Евстатиев и неговото семейство. Близки на бившия кмет заявиха за Дарик, че напълно изключват версията за самоубийство. Според тях инцидентът е нелепа случайност и става въпрос за прострелване поради непредпазливост. Общинският съвет в Пазарджик взе решение утрешната тържествена сесия в навечерието на празника на града да премине с различен сценарий и да се редуцират тържествените изказвания на общинските съветници.