Менда Стоянова: Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели
Менда Стоянова: Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели / БГНЕС, архив
Менда Стоянова: Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели
93064
Менда Стоянова: Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели
  • Менда Стоянова: Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели
В неделя хората трябва да направят разумен избор и се надявам това да са реалните политики на ГЕРБ“. Това заяви в интервю за Дарик  Менда Стоянова, която е сред най-популярните пловдивски кандидати за народни представители, втора в листата на партията от града под тепетата.

Стоянова има дълъг професионален стаж в сферата на икономиката и финансите. Завършва ВИИ „Карл Маркс“ – днешният УНСС, през 1981 г. Започва работа по специалността като млад специалист и стига до директор на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите в Пловдив. След уволнението ѝ при правителството на тройната коалиция развива успешен собствен консултантски бизнес.

През 2009 г., когато ГЕРБ за първи път се явява на парламентарни избори,  Менда Стоянова е мажоритарният кандидат на партията за Пловдив. На изборите през 2013-а и 2014-а начело на пловдивската листа на ГЕРБ е лидерът Бойко Борисов, а тя неизменно е на второ място след него.

Менда Стоянова е заместник-председател на 41-вото Народно събрание, два пъти, включително и в последния парламент, е председател на Комисията по бюджет и финанси. 

По думите й, хората трябва да отидат до урните в неделя, за да гласуват.

Избирателите трябва да преценят дали партията, която искат да подкрепят, е доказала, че може да управлява, да изпълнява решения и да прави реални неща, или да дадат гласа си за лозунги на едро и неизпълними послания“, коментира Стоянова.

Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели, защото сме прагматична партия с реална програма, не лъжем. Това, което обещаваме днес, ще се случи, ако хората отново ни гласуват доверие“, каза още бившият председател на парламентарната бюджетна комисия.

Поетапно намаляването на дълга, запазване на валутния борд, увеличаване на валутния резерв на България, който в момента е над 24 милиарда евро, повишаване ръста на икономиката с поне 3,5%, спад на безработицата под 6% и специална програма за справяне с неравномерното икономическо развитие на отделните региони в страната са само  част от приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ.

Менда Стоянова вярва, че след поредицата избори в съвременната демократична история на България избирателите вече могат да направят разликата между популистките обещания и реалните решения.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.