Масови промени в бордовете след Нова година
Масови промени в бордовете след Нова година / netinfo

Новото управляващо мнозинство ще решава за смени в бордовете на общинските фирми, след като станат ясни годишните финансови резултати на дружествата. Това заяви председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев в отговор на въпрос на Дарик ще има ли други смени, извън изваждането от управите на членове, избрани за съветници или започнали работа в общинската администрация. Кюмюрджиев каза, че основният критерий ще са резултатите на общинските фирми, но Камен Шишманов от ВМРО добави, че е логично доверени на новото мнозинство професионалисти да провеждат неговата стопанска политика.

Промените вероятно ще засегнат и управителите на ДКЦ-тата, макар повечето от тях да са на печалба, намекна Шишманов. В момента тече проверка могат ли да бъдат атакувани юридически анексите, с които през лятото бившият кмет Иван Чомаков удължи с още 3 години договорите за управление на шефовете на бившите поликлиники. Това стана без конкурс, припомни Шишманов. Заместник-председателят на ВМРО Бойко Ватев добави, че невинаги отчетената печалба е атестат за добър мениджмънт. Ако анализите покажат, че тя е формирана само в резултат на обективните условия на пазара и може да бъде по-висока, ще има смени, поясниха от новото управляващо мнозинство на ГЕРБ и ВМРО.

Тотални ревизии на сделки няма да има, декларира председателят на ОбС Йордан Кюмюрджиев. Той подчерта, че ще се търси подобрение на договорени параметри в някои публично-частни партньорства в полза на общината, но отказа да навлезе в конкретика.