Маскирани младежи  твърдят, че са били бити и тормозени
Маскирани младежи твърдят, че са били бити и тормозени / Дарик Пловдив

С маски на лицата представители на първата антифашистка и антинацистка организация в Пловдив "Обединен фронт" се обявиха днес за премахването на охраната и камерите в училищата и университетите. Според тях следенето е начин за бягство от възпитателна отговорност за преподавателите, а охранителите са крайно неспособни.

На специална пресконференция заедно с председателя на комунистически клуб "Че Гевара" Павел Иванов младежите на възраст от 16 до 18-годишна възраст заявиха, че са били бити, малтретирани и заплашвани от представители на фашистката организация  "Конбат 18", защото не споделят тяхната идеология. Затова и се страхуват да открият лицата си. Те заявиха, че ще представят на Министерството на вътрешните работи необходимите данни за хората, които осъществяват неонацистки тормоз. Ако изпълнителната власт не вземе мерки ще преминем към радикални действия, заплашиха младежите.

По думите им масово ученици и младежи са били пребивани в пловдивските училища, като и случайни минувачи в Градската градина, от членове на фашистки организации. Като конкретен пример те посочиха СОУ "Кирил и Методий". Пред учебното заведение са били пребивани младежи, а охраната е била безучастна. Другият случай на който се позоваха присъстващите е  за пребити ученици от фенове на Локо  пред учителската стая на гимназия "Пейо Яворов". Държавата е длъжна да ни осигури безплатно образование и сигурност, категорични бяха младежите от крайнолявата неформална организация.

Целта на нашата организация е да предложим един различен и реален поглед върху действителността на днешната младеж, заявиха тийнейджъри. Не се обвързваме и не ползваме привилегии от така наречените леви партии и структури, участвали във властта у нас и не желаем никой да ни свързва с тях. Ще продължим със своята пропаганда и ако не бъдем чути ще преминем към по-радикални действия, заявиха още от новосформираната организация

В организацията членуват около 30 младежи.