Любо Пенев е новият треньор на Ботев Пловдив -подписва за година
Любо Пенев е новият треньор на Ботев Пловдив -подписва за година / netinfo

Националният селекционер Любослав Пенев ще бъде новият треньор на Ботев Пловдив, научи Дарик радио. Според източници на Дарик, Пенев е получил разрешение да съвместява работата в Ботев с тази в националния отбор. До няколко часа се очаква да бъдат изчистени и подробностите около личните условия на Пенев.

По-рано през деня стана ясно, че Пенев е получил оферта от Цветан Василев и в момента я обмисля. Информацията бе потвърдена и от президента на Ботев Иван Джиджев в ефира на Гонг. Според него договорът между двете страни ще бъде  за 1 година.

Членовете на Изпълкома на Българския футболен съюз са дали своето съгласие Любослав Пенев да стане старши треньор на Ботев Пловдив, като едновременно с това той ще продължи да води и националния отбор на България.

Експресно допитване между футболните ръководители в страната е показало, че няма такива, които да са против назначението на Пенев. Спорен източници на Гонг, собственикът на Ботев Цветан Василев лично се е заел да убеди БФС да кажат своето „Да“.

 

Последният треньор, който беше треньор едновременно на клубен и националния отбор беше именно Станимир Стоилов, който си тръгна преди дни от Ботев. Тогава Мъри бе треньор на Литекс, но след това бе взето решение подобно съвместяване да не бъде допускано.