КНСБ: Данъчна ваканция срещу изолирана кабина и паник-бутон в таксито
КНСБ: Данъчна ваканция срещу изолирана кабина и паник-бутон в таксито / netinfo
Правителството да предвиди данъчни облекчения за таксиметрови шофьори, които въведат система за сигурност в своите автомобили, призова днес в Пловдив лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.
Според него, в преговори между властта и гилдията трябва да бъде създаден унифициран модел на изолирана шофьорска кабина, а държавата в лицето на МВР и Министерството на транспорта да осигури и спътниково наблюдение на всички автомобили по пътищата.

Лидерът на КНСБ настоя още за въвеждане на задължителна застраховка “Живот” за таксиметровите водачи, както и за разработване на техническо съоражение, подобно на паник-бутон, което да осигурява на шофьора постоянна връзка с полицията. Според него, за фирмите и за самонаетите таксиметрови шофьори, които внедрят тази техника за повишаване на сигурността, трябва да има временни данъчни ваканции. Д-р Христов определи като справедливи протестите на водачите, провокирани от зловещото убийство на техния колега, но подчерта, че “политици яхват недоволството на хората” и се опитват да го оцветят политически.