кучета и котки
кучета и котки / netinfo
Ако регистрирате домашния си любимец до 10 декември, ще получите награда
Община Пловдив инициира стимулиране на собствениците на домашни кучета и котки. Днес стартира кампанията „Регистрирай куче и спечели награда”. Тя се провежда за четвърта поредна година.

Предвидено е 12 изрядни притежатели на кучета, да получат пакет подаръци за своя любимец (разнообразни аксесоари и груминг услуги), ако до 10-ти декември 2018 г. регистрират своето домашно куче в районната администрация по местоживеене. 

За 19-ти март пък е предвидено началото на втората кампания, която е за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив. В нея могат да се включат собственици на кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти. 

талони за отстъпка
netinfo

Желаещите да се възползват от условията по кампанията, от 14-ти март ще могат да получат ТАЛОН ЗА ОТСТЪПКА от стойността на манипулацията „кастрация”. Талоните ще се предоставят от съответната районна администрация по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция „Екология и управление на отпадъците“. 

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лева, а за мъжките – 20 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет. В рамките на кампанията ще бъдат кастрирани около 300 домашни кучета и котки.