Картини на стари майстори показват в Градската галерия
Картини на стари майстори показват в Градската галерия / Градска художествена галерия - Пловдив

Значими арт колекции, собственост на институции или на индивидуални колекционери показва Градската художествена галерия в Пловдив. Тазгодишният календар на Галерията ще завърши с представянето на ценни произведения живопис и скулптура, притежание на НОВИЗ АД. Сбирката може да бъде видяна от 5 до 30 декември 2016г. на двата етажа в Залите за временни изложби на ул. „Княз Александър I“ №15. Официалното откриване е тази вечер от 18,00 часа.

Почитателите на изкуството ще се насладят на една представителна колекция, създавана през последния четвърт век, която съдържа творби на стари български майстори от края на 19-ти и началото на 20-ти век, картини на цялата пловдивска школа - от Златю Бояджиев и Цанко Лавренов до днешните артисти. Произведенията не „пристигат“ в Галерията от трезори и депа, а от стените на офисите и общите пространства на дружеството, изложени достъпно пред погледите на служители и партньори. През декември, обаче, могат да бъдат разгледани заедно в общото галерийно пространство от всеки пловдивчанин и гост на града.

Експозицията е обогатена и от новите издания на стойностни български книги от 19 и началото на 20 век, чието отпечатване е финансирано от дружеството.