Караджов остава в ареста
Караджов остава в ареста / снимка: Кирил Кирилов, Дарик Пловдив, архив

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на Венцеслав Караджов от Пловдив.

Той е обвинен от Окръжна прокуратура за това, че на 15.05.2016 г. е умъртвил майка си Божура и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено умишлено и с користна цел.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Венцеслав.

За престъплението, в извършването на което е обвинен той, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Венцеслав е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

Заседанието днес продължи цял ден, тъй като на няколко пъти защитата влизаше в пререкания със съдебния състав и беше давана почивка, за да може адвокатите да се запознаят с материалите по делото.

Венцислав Караджов не се признава за виновен и смята, че процесът е нагласен, за да го злепоставят негови колеги от полицията.