Каназирева: На път сме да подарим летището за жълти стотинки
Каназирева: На път сме да подарим летището за жълти стотинки / снимка: dariknews.bg/архив
Каназирева: На път сме да подарим летището за жълти стотинки
78773
Каназирева: На път сме да подарим летището за жълти стотинки
  • Каназирева: На път сме да подарим летището за жълти стотинки

Развитието на Летище Пловдив трябва да върви по съвсем различен път от този, който се  чертае в момента. Това заяви пред Дарик лидерът на "Съюз за Пловдив" и председател на групата в Общинския съвет Дани Каназирева.

Според нея, когато имаш едно дружество, трябва да правиш всичко възможно то да работи успешно, да се укрепва и след това да се търси най-добрият инвеститор. "Сега обаче сме на път да го подарим за жълти стотинки, след като бъде доведено до фалит и дадено на концесия", каза тя.

Хвърляш преди няколко години 50 милиона, за да построиш модерен терминал в Пловдив, а сега го съсипваш с лека ръка. Категорично сме против, заяви Дани Каназирева.

Общинската съветничка допълни, че за „Съюз за Пловдив“ е необяснимо бездействието и мълчанието от страна на Областния управител и кмета. "По този начин Пловдив категорично ще бъде притиснат до стената да разгърне потенциала си в икономиката и 300 души остават на улицата. Така Пловдивският регион губи потенциала си за бъдещи инвеститорски интереси и съответно нови работни места", допълни Каназирева.