Изпратиха 31-вия Контингент на мисия в Афганистан
Изпратиха 31-вия Контингент на мисия в Афганистан / община Карлово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов подари портрет на Васил Левски и знаме на община Карлово на националния командир на 31-вия контингент, който заминава за участие в международна мисия на НАТО в Афганистан. Официалната церемония за изпращане на контингента се състоя пред Национален музей “Васил Левски” в Карлово. Д-р Кабаиванов се обърна към военнослужещите с думите: „Изпълнете достойно Вашата мисия. Върнете се живи и здрави. Желая Ви успешна мисия, здраве, късмет и щастливо завръщане.

Молебен за здраве и успех бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Изпратиха 31вия Контингент на мисия в Афганистан
netinfo
Контингентът е в състав от 110 души. Национален командир е полковник Руси Русев от Командването на Сухопътните войски, командир на взвода за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Изпратиха 31вия Контингент на мисия в Афганистан
netinfo
На тържествената церемония присъстваха още министърът на отбраната Николай Ненчев, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, народният представител Борис Станимиров, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, заместник-председателят на Общински съвет Карлово Анастасия Чолакова, началникът на районно управление Полиция Карлово Христо Бахлов, представители на държавната и местна власт, граждани и близки на военнослужещите.