Изменение на Наредба урежда предимство на пловдивските фирми
Изменение на Наредба урежда предимство на пловдивските фирми / netinfo

Пловдивските фирми да се ползват с предимство и да бъдат предпочетени пред други търговски дружества при придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, предлага Сдружение „Изберете пловдивското”, съобщи председателят му Славчо Атанасов.

Проектът за промяна на Наредбата за разпореждане с общинска собственост е разпратен днес на всички политически предствани в Общинския съвет партии.

Целта е да се стимулират пловдивските фирми, както и външните, които искат да участват в конкурси или търгове първо да се регистрират в Пловдив и тогава да се състезават с местните. Така ще се разкрият нови работни места и ще се осигурят повече постъпления в общинската хазна от местни данъци и такси.

Няма опасност това изменение на Наредбата да дискриминира останалите фирми, защото не е условие, което предварително ще бъде заложено в конкурсните условия.

Според Славчо Атанасов има достатъчно време до края на мандата предложението за изменение на Наредбата да мине през комисиите и да бъде внесено за гласуване в Общинския съвет. Зад него вече застават съветниците от ВМРО. Идеята е предложението за преференции на пловдивски или регистрирани в града фирми да бъде внесено от всички политически сили.