Излизали действителни между недействителните бюлетини в Пазарджик. Административният съд заседава втори ден
Излизали действителни между недействителните бюлетини в Пазарджик. Административният съд заседава втори ден / netinfo
Втори ден продължава заседанието на Административния съд в Пазарджик по делото срещу решението на ОИК-Пазарджик за определяне състава на новия Общински съвет. На 9 октомври, със свое определение, съдът спря предварителното изпълнение на решението на Общинската избирателна комисия и отмени клетвата на местния парламент. Решението бе обжалвано от 6 партии и коалиции, участвали в местните избори на 28 ноември. Всички жалби бяха свързани с броя на недействителните бюлетини, около 10 хиляди, и решенията на секционните избирателни комисии.

По закон новият общински съвет не може да бъде конституиран докато не приключи съдебната процедура.

През целия ден вчера Административният съд в Пазарджик разпитва свидетели и започна повторно частично броене на бюлетини в отделни секции.

Днес броенето на бюлетините продължава, съобщи един от жалбоподателите, по чийто думи са излязли и продължават да излизат много действителни гласове сред преброените уж недействителни бюлетини.
Днес съдът брои бюлетините от избирателните секции в селата Братаница, Ивайло, Драгор, Мало Конаре и Пищигово.

Най-вероятно ще бъде насрочено и следващо заседание, ако до края на деня съдът не успее да приключи с броенето на бюлетините, обявени за недействителни.